Yli 20 vuoden kokemuksella

Kerättyäni kokemusta copywriterin ammatin erilaisista ulottuvuuksista useassa eri toimistossa perustin tekstitoimisto Otsikko Helsingin vuonna 2011.

Otsikon idea on palvella asiakkaita laadukkain ja toimintaa mahdollisimman palvelevin tekstein ja pitää huolta, että yrityksen strategia ulottuu ulkoiseen viestintään saakka. Kysyn kysymyksiä, haastan ja varmistan, että asiat tulevat käsitellyiksi monipuolisesti ja riittävällä huolella.

Jos haluat tutustua työnäytteisiin, esittelen niitä sinulle mielelläni palaverissa. 

 

Mainostoimistot ja suurimmat asiakkuudet:

Otsikko Helsinki 12/11–>
SOK, Caruna, Showell, Vison, Elisa, Avoine, SPEK

Suhde 3/08–11/09
Helsingin Sanomat, SEFE, DNA

Taivas EGO 11/04–2/08
Elisa, Helsingin Sanomat, Subtv

GREY Direct 2/02–10/04
Nokia

GREY Interactive 3/99–1/02
Nokia

Incognito 2/97–3/99
TeleRing, Fazer

SEK & GREY 3/94–2/97
Nokia, Tele, Musta Pörssi, Mäkitorppa

 

Ilmoituksesta se alkoi

Helsingin Kauppakorkeakoulun loppusuoralla vuonna -94 törmäsin Helsingin Sanomissa koko sivun ilmoitukseen, jossa etsittiin nuoria mainonnan suunnittelijoita. Ymmärsin ilmoitusta lukiessani, että uranihan on tuossa. Noin tuhannen hakemuksen joukosta ja huolellisten haastatteluiden seurauksena tulin valituksi copywriteriksi SEK:iin, silloiseen mainonnan korkeakouluun.

Sain asiakkaikseni heti alussa neljä ei-ihan-pienintä yritystä: Nokia Matkapuhelimet, Tele (nyk. Telia), Musta Pörssi (Kesko) sekä Mäkitorppa (Elisa). Elimme suomalaisen matkapuhelinbuumin kultakautta.

Myöhemmin portfoliooni on tullut mm. lisää operaattoreita ja puhelinalan toimijoita, medioita, järjestöjä, ohjelmistoja, eri alojen ketjuja, elintarvikkeita, pankkeja, kirjanpitoa, kauppaa. Mutta pääpaino on pysynyt teknisten asioiden kansantajuistamisessa.

Parhaimmillaan kirjoittaja on kuitenkin edelleen tutustuessaan uuteen, katsoessaan yritystä ja sen toimialaa pyörein silmin, pää kenollaan ja ihmetellessään sen käyttäytymistä ja tyyliä: miksi näin? Päteekö tämä edelleen? Tarkoittaako tämä oikeasti sitä, mitä tässä lukee?

Innostusta ja henkilökemiaa – ja niiden välistä vuorovaikutusta – sitä tämä pitkälti on.

 

Aloituspalaveri veloituksetta!

Lähtökohdaksi ei tarvita enempää. Etenemme projektin vaatimien tarpeiden ja toivomustenne mukaisesti.

Löydetään toisemme.

Lisää referenssejä pyydettäessä.

Ota yhteyttä